Tand en groef

Tand en groef afsluitingen zijn altijd opgebouwd uit planken met een tand en groef, die in elkaar worden geplaatst en op die manier in verbinding komen. Door gebruik te maken van dit systeem is het hout minder gevoelig tegen kromtrekkingen van het hout. Ons uitgebreide gamma aan planken bevatten verschillende soorten planken. Van geïmpregneerd hout tot tropisch hout.

De tand en groef planken worden bevestigd in gleufpalen. Bij voorkeur maak je gebruik van betonpalen of onze ijzeren H-gleufpalen. Bij sommige houtsoorten is het verstandig om een betonplaat aan de onderzijde te plaatsen, om zo vocht in de planken te voorkomen. Bij andere houtsoorten is dit door de kwaliteit niet nodig. Liefhebbers van hout kunnen gebruik maken van ons assortiment houten gleufpalen. Deze voorzien we van Postsaver om een langere levensduur te garanderen.

Hieronder vind je ons volledige aanbod aan tand en groef planken terug. Twijfel je over de beste keuze in jouw geval? Neem dan contact met ons op, we informeren je graag zodat je altijd de juiste keuze maakt.

Handig om te weten.
Sommige tand en groef planken zijn minder dik dan dat de groef breed is. Hierdoor komt de plank los in de groef te zitten. Gebruik opvullatten om de planken goed te bevestigen in de groef. We hebben voor elk houtsoort opvullatten beschikbaar die perfect passen in de groeven van onze palen.

Ontdek ons aanbod tand en groef planken.

Geïmpregneerd Epicea hout

Beste keuze voor een goede verhouding in prijs en kwaliteit. De planken worden onder hoge druk geïmpregneerd en krijgen hierdoor hun lange en duurzame levensduur.

> Standaard maten beschikbaar in 186 en 200 centimeter.
> Planken 13.2 x 3.4 (H/D) centimeter.

Thermowood

Thermisch gemodificeerd vuren hout. Geeft de afsluiting een iets donkerdere uitstraling, waardoor deze mooi schittert in grijze betongleufpalen of onze H-gleufpalen.

> Standaard maten beschikbaar in 180 en 200 centimeter.
> Planken 14.3 x 2.7 (H/D) centimeter.

Thermowood triple

Thermisch gemodificeerd vuren hout met ingetrokken groeven voor een strakkere uitstraling. Ook beschikbaar met padouk planken.

> Standaard beschikbaar in 200 centimeter.
> Planken 14 x 3.2 (H/D) centimeter.

Geïmpregneerd naaldhout

Drukgeïmpregneerd naaldhout. Naaldhout tand en groef planken zijn ook beschikbaar in zwart. De zwarte planken zijn enkel beschikbaar in uitvoering van 200 centimeter lengte.

> Planken 14.5 x 2.8 (H/D) centimeter.
> Beschikbaar in 180, 200 en 300 centimeter.

Padouk hardhout

Voor de liefhebber van tropisch hardhout, hebben we ook padouk planken in ons gamma. Dit rode hout vergrijsd over de jaren, waardoor ze erg mooi staan met zwarte, ijzeren palen.

> Planken 14.5 x 2.2 (H/D) centimeter.
> Duurzaamheidsklasse 1.

Okan tropisch hout

Een nerveus houtsoort dat de natuurlijke bijwerking heeft om krom te trekken. Moeilijk beschikbaar, informeer daarom tijdig naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.

> Planken 14.5 x 2.8 (H/D) centimeter.
> Duurzaamheidsklasse 1.

Altijd een bijpassende poort bij je tand en groef afsluiting.

Met onze poort Vicenza, van fabrikant NESA, zit je altijd goed. Ze kan gevuld worden met elke beplanking uit ons assortiment tand en groef planken. Hierdoor kun je je tuin volledig in stijl afsluiten en betreden.

Vicenza wordt volledig op maat gemaakt. De planken passen er dus altijd goed en stevig in. Je kan ze zo dus ook krijgen op een door jou bepaalde maat, kleur en met verschillende bevestigingswijzen. Vicenza is beschikbaar in een enkele poort en een dubbele poort. Ze kunnen ook voorzien worden van een elektronisch slot, codeklavier of volledige automatisatie.

vraag direct een gratis offerte aan

Gebruik onderstaand formulier om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen voor jouw nieuwe afsluiting of poort. Of je ze nu zelf plaatst, of ze door ons laat plaatsen. Je krijgt van ons altijd professioneel advies. Probeer je project zo uitgebreid mogelijk te omschrijven. Op die manier kunnen we je beter helpen.

Laat dit veld blanco
Selecteer de opties die bij jouw project van toepassing zijn. Op die manier hebben we direct een goed beeld van de situatie.