Kies de juiste palen voor uw afsluiting

U gaat een nieuwe afsluiting (laten) plaatsen. In dat geval is het erg belangrijk dat u de juiste type palen kiest. Op deze pagina leest u meer over de beschikbaarheid van palen bij T&K Van Hoof en welke palen u bij welk type afsluiting kunt gebruiken.

In principe zijn er drie verschillende type palen beschikbaar. Beton, aluminium en hout.

Hoewel de laatste door ons nooit gebruikt wordt, omwille van de korte levensduur. Enkel als men kiest om hardhout te gebruiken, kan ook een houtenpaal interessant zijn.

Betonpalen

Dit zijn palen die worden gemaakt uit een betonmortel. In de palen zitten betonijzers om deze te verstevigen. De afwerking van de betonpaal is redelijk ruw, vermits deze niet in de malm kunnen drogen. Door middel van een groef kunnen er betonplaten, schermen en tand en groef planken bevestigd worden in een betonpaal.

De gemiddelde levensduur van een betonpaal is ongeveer 10 – 20 jaar. De lange levensduur in combinatie met de lage aankoopprijs, maakt dit de meest interessante optie voor mensen.

De kleur van een betonpaal is in principe grijs. Sommige afmetingen zijn echter ook beschikbaar in bruin, geel en antraciet. De kleurhars wordt gemengd met het beton, en niet geschilderd.

IJzerenpalen

IJzeren palen hebben een mooiere uitstraling dan een betonpaal of houtenpaal. Door de strakke vormgeving en gladde afwerking, wordt zo’n paal een echte eyecatcher. Het bevestigingssysteem is hetzelfde als een betonpaal. Er is een groef aanwezig in de paal waarin betonplaten, schermen en tand en groef planken bevestigd kunnen worden.

De ijzeren palen zijn beschikbaar in zwart (RAL 9005) en kiezelgrijs (RAL 7032).

Houten palen

In principe adviseren wij onze klanten om niet te kiezen voor een houtenpaal. Houtrot is de voornaamste reden hiervan. Ook kan bij krachtige wind de afsluiting omvallen, iets dat bij de bovenstaande type palen niet gemakkelijk kan gaan.

Enige uitzondering hierop is hardhout gebruiken. Dit biedt dan weer wel voldoende steun en zekerheid aan de afsluiting. Het nadeel is echter wel dat dit enorm kostbaar is, en vaak is er voor een vergelijkbaar bedrag, of zelfs minder, al een aluminium paal beschikbaar.

Maak een slimme keuze.

Het is belangrijk om de juiste keuze van paal te maken. T&K Van Hoof geeft u daarom graag gratis en vrijblijvend advies. Neem contact met ons op en wij maken graag een afspraak met u.