Tand en groef afsluiting

Opzoek naar een nieuwe omheining voor uw tuin? Dan is het zeker interessant om te kijken naar een tand en groef afsluiting van hout. In tegenstelling tot de houtenschermen, wordt een tand en groef afsluiting opgebouwd uit planken die op elkaar worden gestapeld. Door middel van een tand en een groef worden ze in elkaar bevestigd.

Tand en groef afsluitingen kennen veel mogelijkheden. Niet perse op het gebied van design, waar een houtenscherm meer mogelijkheden biedt, maar wel in houtsoort. Standaard gebruiken we epicea hout.

Plaats slim, en gebruik beton- of aluminiumpalen.

Aluminium palenBij T&K Van Hoof adviseren wij klanten om geen, of toch zo min mogelijk, gebruik te maken van een volledige houten afsluiting. De reden hiervoor? Hout dat op en in de grond staat, gaan snel rotten. Door dit te doen verkort je de levensduur van de afsluiting met aanzienlijk veel jaren. Wij adviseren klanten om een zogenoemde ‘combi afsluiting’ te plaatsen. Dit wil zeggen dat we gebruik maken van beton- of aluminiumpalen, in combinatie met een onderplaat uit beton.

Het voordeel dat u hiermee hebt is dat de constructie waar het houtenscherm wordt ingeplaatst, een lange levensduur heeft. Denk hierbij aan ongeveer 20 jaar. Mocht het scherm aan vervanging toe zijn, dan kunt u die gemakkelijk uit de constructie halen en vervangen voor een nieuw scherm. Hierdoor bespaart u enorm veel geld.

Om gemakkelijk een keuze te maken, vertellen we u op deze pagina meer over de verschillende palen die wij aanbieden.

Enorme keuze aan hout.

Tand en groef planken zijn in veel verschillende houtsoorten beschikbaar. Het maken van zo’n plank is ook redelijk eenvoudig, als je beschikt over de juiste materialen om dit te maken.

Standaard gebruiken we bij T&K Van Hoof het houtsoort ‘Epicea’. Een ander woord voor Epicea is gewoonweg Tand en groef afsluiting met zwarte aluminium palenvurenhout en is afkomstig van een fijnspar. Het hout is geïmpregneerd waardoor het hout een lange levensduur krijgt.

Uiteraard kan het, afhankelijk van uw situatie of wensen, perfect mogelijk zijn dat u een andere houtsoort wenst. Wij adviseren u hierbij graag naar de mogelijkheden.

Prijs tegenover een scherm.

Een tand en groef afsluiting is over het algemeen altijd een beetje duurder dan een afsluiting met houtenschermen. Dit is iets om vooraf al in gedachten te nemen, maar belet u er niet in om ons te vragen twee verschillende offertes voor u op te maken zodat u optimaal kunt vergelijken.

Onze planken van vurenhout zijn doorgaans financieel het meest interessant. Een hardhout soort is automatisch al duurder.

Kijk ook eens naar onze afsluiting met houtenschermen.

T&K Van Hoof biedt ook afsluitingen met houtenschermen aan. Op onze aparte pagina vindt u er alles over.

Interesse in een tand en groef afsluiting?

Vertel ons dan zeker meer over uw project. We bieden u graag een gratis en vrijblijvende offerte aan. We geven u daarnaast ook graag passend en professioneel advies aan om uw project nog meer kracht bij te zetten. Als het nodig is, of als u dat wenst, komen wij ook nog eens langs voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Dit veld is optioneel
Dit veld is optioneel