Onze tand en groef afsluiting

Ontwerp een prachtige houtenafsluiting met losse planken en prachtige palen en een betonplaat.

Maak er iets moois van met een tand en groef afsluiting.
Opzoek naar een nieuwe omheining voor uw tuin? Dan is het zeker interessant om te kijken naar een tand en groef afsluiting van hout. In tegenstelling tot de houtenschermen, wordt een tand en groef afsluiting opgebouwd uit planken die op elkaar worden gestapeld. Door middel van een tand en een groef worden ze in elkaar bevestigd.

Tand en groef afsluitingen kennen veel mogelijkheden. Niet perse op het gebied van design, waar een houtenscherm meer mogelijkheden biedt, maar wel in houtsoort. Standaard gebruiken we epicea hout.

Enorme keuze aan hout.
Tand en groef planken zijn in veel verschillende houtsoorten beschikbaar. Het maken van zo’n plank is ook redelijk eenvoudig, als je beschikt over de juiste materialen om dit te maken.

Standaard gebruiken we bij T&K Van Hoof het houtsoort ‘Epicea’. Een ander woord voor Epicea is gewoonweg vurenhout en is afkomstig van een fijnspar. Het hout is geïmpregneerd waardoor het hout een lange levensduur krijgt.

Uiteraard kan het, afhankelijk van uw situatie of wensen, perfect mogelijk zijn dat u een andere houtsoort wenst. Wij adviseren u hierbij graag naar de mogelijkheden.

 

Ontdek de schoonheid van een tand en groef afsluiting.

Ontdek ook onze houtenschermen afsluitingen

Ongekende stevigheid door planken van 3.2 centimeter dikte.

Veel steviger dan een houtenscherm..
Een tand en groef afsluiting is steviger dan een afsluiting met een houtenscherm. De reden? De plank van een tand en groef afsluiting is dikker, waardoor deze meer weerstand heeft dan een houtenscherm. Je bent daarnaast nog eens beter beveiligd tegen inbraak, vermits de meeste houtenschermen als een soort trap gebruikt kunnen worden.

Hiernaast zie je een voorbeeld van ons standaard plank van vurenhout. Deze heeft een dikte van 3.2 centimeter en is verkrijgbaar in 1.86 meter en 2.00 meter lengte. De hoogte is standaard 13.2 centimeter. Naast een mooi uiterlijk neem je met een tand en groef afsluiting ook nog eens een veilige afsluiting in huis.

Nog meer kwaliteit? Kies de juiste paal.
Bij T&K Van Hoof adviseren wij klanten om geen, of toch zo min mogelijk, gebruik te maken van een volledige houten afsluiting. De reden hiervoor? Hout dat op en in de grond staat, gaan snel rotten. Door dit te doen verkort je de levensduur van de afsluiting met aanzienlijk veel jaren. Wij adviseren klanten om een zogenoemde ‘combi afsluiting’ te plaatsen. Dit wil zeggen dat we gebruik maken van beton- of aluminiumpalen, in combinatie met een onderplaat uit beton.

Het voordeel dat u hiermee hebt is dat de constructie waar het houtenscherm wordt ingeplaatst, een lange levensduur heeft. Denk hierbij aan ongeveer 20 jaar. Mocht het scherm aan vervanging toe zijn, dan kunt u die gemakkelijk uit de constructie halen en vervangen voor een nieuw scherm. Hierdoor bespaart u enorm veel geld.

Om gemakkelijk een keuze te maken, vertellen we u op deze pagina meer over de verschillende palen die wij aanbieden.

KRIJG EEN GRATIS OFFERTE.